Over eMZetfotografie

Hallo, ik ben Marcel Zuurmond. In het verleden had ik duiken als hobby. Die hobby is op een gegeven moment op de achtergrond geraakt. In 2010 kocht ik mijn eerste fotocamera en ben ik gaan fotograferen. Op een gegeven moment vroeg iemand of ik haar bruidsreportage wilde maken. Een grote eer, maar best spannend. Niet snel daarna vroeg iemand anders om dat ook voor haar te doen.

Van het één kwam het ander en ik werd gevraag om foto’s te komen maken tijdens een springconcours bij een manege. Ik had helemaal geen ervaring met het fotograferen van paarden. Snel informatie ingewonnen waar je bij het fotograferen van paarden op moet letten. Gelukkig was ik niet bang voor paarden en liep ik tussen de hindernissen de foto’s te maken. De verkoop van de foto’s deed ik via internet. Dus snel een website bouwen. Ook erg leuk om te doen. De verkoop van de foto’s via de website viel tegen. Ik ging op zoek naar een manier om de foto’s gelijk te kunnen afdrukken op de locatie waar ze gemaakt werden. Dat leverde bij de tweede keer al gelijk een stuk meer verkochte foto’s op. De start van mijn eigen bedrijfje was begonnen. Bij een eigen bedrijf hoort ook een naam.  Ik bedacht toen dat als je mijn initialen MZ fonetisch opschrijft er eMZet staat. Om toch aan te geven waar ik voor sta, was het logisch dat is als naam eMZetfotografie ging gebruiken.

Op een gegeven moment werd ik  gevraagd om foto’s te komen maken bij een Nederlands kampioenschap zwemmen. Nu had ik nog een onderwatercamera van heel lang geleden en mijn duikuitrusting lag nog te rusten op zolder. Ik heb tijdens het NK zwemmen zowel boven- als onderwater foto’s gemaakt. Tijdens het NK werd ik gevraagd of ik het leuk zou vinden om onderwaterfoto’s te maken tijdens het diplomazwemmen bij zwembad de Boetzelaer in Monster. Ik zag dat wel zitten en kreeg de kans om dat te gaan doen. Al snel was één printer niet voldoende om de verkoop van de foto’s vlot te laten verlopen en kocht ik er een tweede printer bij.

Ook zwemschool Silvester had interesse om op deze manier door mij de onderwaterfoto’s te laten maken tijdens het diplomazwemmen. Het lastige bij het zwembad het Wedde in Voorschoten was dat het daar een stuk dieper was. Daar waar ik bij de Boetzelaer staand of geknield op de bodem de onderwaterfoto’s kon maken, moest ik bij het Wedde in het water “zweven”. Nu is mijn motto dat er geen problemen zijn, maar uitdagingen. Zo vond ik ook een oplossing om te “zweven” onderwater.

Inmiddels heb ik door de jaren heen 2 leuke hobby’s kunnen combineren en een leuk kleinschalig bedrijfje op kunnen zetten. Onderwaterfotografie blijft het leukste om te doen, maar in de loop van de jaren heb ik ook ander opdrachten mogen doen. Zo staat er mogelijk in april 2018 een fotoshoot tijdens een communieviering van 4 basisscholen in Naaldwijk.

Denkt u dat u nog een fotograaf nodig heeft voor een leuke fotoshoot? Niets is te gek voor mij en stuur een mail naar info@emzetfotografie.nl.

Groeten M@rcel